[OPGELOST] Puspiemel of toch niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ik zou hem er ook niet om castreren...vind ik een beetje makkelijk. Je weet dat als je een hond neemt dat verzorging er bjj hoort. En de ene hond houd zich makkelijker schoon dan de ander. Lucky begint het te leren haha;€

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "[OPGELOST] Puspiemel of toch niet? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ik kijk even niet en kijk nu wat er gebeurd. Tsja ik ga hem hier zeker niet om castreren, hij likt zichzelf na elke wabdelbeurt daar beneden dus qua zelf schoonhouden doet hij goed zn best. Schijnbaar heeft hij soms even een handje nodig en dan doen we dat.
Hij heeft natuurlijk veel haar op zijn buikje en de rest van zijn lijfje dus dat moeten we goed bijhouden, daar heb ik de afgelopen tijd niet goed bij stilgeataan maar zal er nu beter op letten. Ik denk gewoon dat het viezigheid was want ik neem aan dat als hij een puspiemel/voorhuidontsteking heeft dit rood en/of pijnlijk is. Beide is niet het geval dus zal wel wat plas geweest zijn.

Dank voor de reacties allemaal en ik zal wat kamillethee in huis halen voor het geval hij er wel last van krijgt :-)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Sila lijkt wel zijn staart ?? krijg je foto ook niet groot ,zal wel aan mij liggen maar ik zie geen piemel, en dinos heeft er een en ik zelf ook(haha) dus zou toch wat moeten herkennen':-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Als je erop klikt zou hij groter moeten worden maar nee, het zit echt tussen zijn pootjes en is niet zijn staart :-D Wel een harige bende, maar dat is een ander verhaal. Volgende week gaat hij naar de trimster dus dan ziet hij er weer iets toonbaarder uit dan nu, met zijn Einstein-kapsel (zo noem ik het, zijn vacht staat alle kanten op met krulletjes enzo)

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Sorry kan er geen piemel in ontdekken maar Dinos heeft hier ook wel eens last van maar likt dit zelf schoon, als hij daar niet wil likken misschief beetje leverpastei er op smeren dan leert hij misschien daar te likken maar heb dit nooit zelf uit geprobeerd, en misschien is dit ook niet goed?? , probeer maar mee te denken;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

De roodheid/ontstekng zit op de penis, en die zie je niet. Daarvoor moet je die uitschachten. Kan je beter door je dierenarts laten (voor)doen.

honden page profiel  Lucky Lucky 3 doggies

honden foto van  Lucky

ik zou eerst even de DA laten kijken gewoon voor de zekerheid.
Lucky is nog al harig ;-) kreeg een tip van trimsalon om het daar gewoon kort te houden
elke 14 dagen de tondeuse erlangs en ;-)  nergens last.
de eigenaar van mijn trimsalon was zo lief om het mij voor te doen.

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

We hebben het maandag voor hem schoon gemaakt en het is niet meer terug gekomen, we letten er nu beter op en kijken elke dag even maar lijkt er toch op dat het wat opgedroogd plas was. Sowieso ga ik het ook vaker bij knippen zodat die haartjes wat korter blijven en dus minder viezigheid verzamelen. :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wij houden het ook gewoon in de gaten, en vind ik weer druppels dan maak ik thee en maak het een paar dagen achtereen schoon. en vaak is het dan weer een hele tijd foetsie.

honden page profiel mirantimiranti 3 doggies

@Rita.
Ik ben niet tegen of voor castreren. Bij een reu is castratie medisch meestal niet noodzakelijk. Soms wel.

Hier 1 gecastreerde reu en een niet gecastreerde reu.
Ik denk dat het van de hond afhangt, de kwaal en noodzaak of een ervaring.

Mijn buren hebben een hond verloren aan balkanker en hun nieuwe hond is logischer wijs, om dit nog niet eens mee te hoeven maken, gecastreerd.

Ieder zijn keus.

Het het is nu eenmaal een gegeven dat voorhuidonsteking meestal verdwijnt na castratie. Volgens mij zeg ik nergens dat je daarom je een hond daarom maar moet castreren.

@Rita, nergens voor nodig gelijk zo fel te reageren.

Het teeftje hier in huis laat ik wel helpen.
Waarom? omdat de cijfers er om gezondheidsredenen niet om liegen als je het niet doet en ik toch geen pups wil.
De kans op gezwellen van de melkklieren is 99.5% minder indien de castratie voor de 1e loopsheid plaats vindt, 90% minder als hij tussen de 1e en de 2e en na de 2e loopsheid 25% minder tot een leeftijd van 2,5 jaar, daarna is er geen voordeel meer.

Liever een keer onder narcose voor castratie dan tig keer voor tumoren en nog maar te zwijgen over wat je hond aandoet met chemo.

Maar ook hier geld, ieder zijn eigen keus. Volgens mij bestaat er bij castratie geen goed of fout maar gaat het om een persoonlijke keuze van de honden eigenaar.

Ps. ik hou zelf niet van castreren op een hele jonge leeftijd.. maar dat ben ik ;-)
.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "[OPGELOST] Puspiemel of toch niet? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zwangerschap symptomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^